dinsdag 17 februari 2015

Eerste bezoek KABELHULP_00

Onze gebruiker, Babette, heeft de ziekte van Leri-Weill of dyschondrosteosis waarbij een Madelung deformiteit aanwezig is. Dit is een aangeboren groeistoornis waarbij de ulna (ellepijp) normaal groeit en de radius niet. Daardoor is de ulna zichtbaar aan de buitenzijde van de pols. Deze aandoening komt het meest voor bij jonge vrouwen. Ook is er een abnormale groei van de benen, maar dit is minder problematisch bij onze gebruiker. In Westlandia bundelt men kabels tot kabelbomen. De kabels worden bedrukt, gesneden en samen gebonden op maat van de wensen van de klant en worden vervolgens verbonden aan contactoren.

Babette haar functie is om de computer te bedienen en de gesneden kabels te bundelen. Hierbij moet Babette telkens de kabels fixeren in één (linker)hand. De kabels moeten hierbij op gelijke hoogte vastgehouden worden. Met de andere hand haalt Babette de kabels uit de drukmachine en stuurt de computer aan. 


Om de kabels te fixeren in de linkerhand moet er flink wat druk op de kabels uitgeoefend worden, zodanig dat deze op de gewenste hoogte blijven zitten.
Vervolgens moet Babette deze kabels samenbinden door de snelbinder met 1 hand aan te brengen.Ons doel is dus een tool te maken, waarmee Babette de kabels kan vasthouden.


FEEDBACK:
Positief verwacht: Babette heeft enkel lichamelijke beperkingen

Negatief verwacht: De kracht van Babette is inderdaad zeer beperkt.

Positief onverwacht: Babette beschikt over fijnmotorische vaardigheden.
Negatief onverwacht: Pro- en supinatie is zeer beperkt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten